Telefon: 7876 8672 – [email protected]

TILBUD – klik her!

Det er skønt at nyde god vin i det nordjyske

Vin
Outlet og Udsalg på Computere

Lige som i resten af kongeriget, er det, for nordjyderne, en lise at komme hjem fra arbejde om fredagen, og nyde udsigten til en hel weekend, hvor man ikke skal tidligt op og stresse. Ikke fordi man ikke er glad for sit job. De fleste nordjyder er flinke til at spytte i næverne og tage fat, når det gælder. Man tager sit ansvar alvorligt og er med glæde med til at holde hjulene i gang i forretningen Danmark. Nordjyder er flittige folk, men de forstår også at slappe af efter endt arbejde.

Når man sådan sidder der og skuer ud over de smukke, flade nordjyske landskab, og der er dømt weekend, så kan man godt finde på at trække proppen af en flaske god vin og læne sig tilbage og nyde livet med et godt glas. En god rødvin, hvidvin eller rosé, giver ro i sjælen og varme i kroppen. Flere og flere interesserer sig for vin, og går til vinsmagning, hvor de lærer at kende forskel på en Amarone og en Pinot Noir. Det er spændende og det smager jo pragtfuldt, og vinen gør sin virkning.

Vin på menuen

Mad og vin går hånd i hånd. Hvis man taler med folk i Italien eller Frankrig, så drikke de sjældent vin uden at spise til. Til gengæld er de ofte gode til at lave mad, der går godt i spænd med udvalgte vine. Når man har sådan et match, så vil man opleve, at vinen fremhæver den gode smag i maden, mens maden fremhæver alle de skønne nuancer i vinen. Det giver rigtig god mening at søge viden om, hvilken type mad, der går bedst til den vin, man har købt. Eller omvendt. Hønen eller ægget – det vigtige er at de ledsager hinanden bedst muligt.

Men vi danskere er jo ikke hverken italienere eller franskmænd. Vi kan godt lide at slappe af i sofaerne med et lækkert glas vin på bordet. Og hvis man interesserer sig for sagerne, så kan man hente mange gode smagsoplevelser ud af sådan en aften. Man oplever vinen udfolde sig i næse og gane og lader sig henrykke af frugtighed, bær, og vanilje, og hvad der eller springer op af glasset. Vin er et vidunderligt bekendtskab, hvis man køber den gode af slagsen, og serverer den ved den rette temperatur.

Ud på de små timer

Det kan godt blive sent, når man sidder der og smager og snuser til gode vine. Vinen gør jo også sin virkning, takket være indholdet af alkohol. Man bliver godt stemt af god vin. Nogle begynder at lede efter escort i Nordjylland. Andre leder mere specifikt efter sex i Aalborg. Andre går bare i seng og drømmer sødt.